Logo 1001 revistes
Imatges de la trobada a Figueres

La trobada tintinaire organitzada per TintinCat s'ha consolidat com un acte festiu de caràcter anual celebrat en una localitat diferent cada edició. Com en les dues anteriors edicions, les institucions, patrocinadors, col·laboradors i la ciutat en general s'han compromès amb la trobada i han fet que la ciutat de Figueres s'impregnés per tot arreu de l'esperit tintinaire. Una bona mostra d'això es va poder veure a les botigues i comerços, on els aparadors lluïen material divers relacionat amb els còmics. Activitats paral·leles a la trobada com l'exposició Tintinotècnia al Museu de la Tècnica de l'Empordà, la programació especial dels mitjans de comunicació i les múltiples activitats a les escoles també van contribuir a que la capital de l'Alt Empordà fos més tintinaire que mai.

La jornada de la trobada va ser un èxit tant a nivell d'organització com de participació. Pel matí una gran quantitat de figuerencs i de tintinaires vinguts d'arreu van passejar per la plaça Josep Pla, tot remenant per les diferents parades d'objectes tintinaires i per l'estand de l'associació. Els més menuts s'ho van passar molt bé amb l'espectacle del Tintinventari a càrrec de Salvador Boix, el taller de dibuix de còmic de Dani Majà i les activitats teatrals de la companyia "La bèstia peluda". Durant el matí també es va dur a terme l'original proposta del fotògraf Jordi Puig de fer retrats de tintinaires.

Després d'haver agafat forces en un dinar de germanor tintinaire, per la tarda els actes van continuar a l'auditori del Cercle Sport. Primer es ve realitzar un més que merescut homenatge a Joaquim Ventalló, traductor al català de les aventures de Tintín, amb la presència de la seva filla i el seu fill. Posteriorment es va representar l'original "Cançó dels insults" a càrrec de la coral de l'institut Ramon Muntaner, tot un homenatge a la figura del capità Haddock i als seus renecs traduïts per en Ventalló. Per concloure els actes es va fer una xerrada amb Claude Lambert, col·laborador d'Hergé a les pel·lícules "Tintín i el temple del sol" i "Tintín i el llac dels taurons", que va fer les delícies dels oients explicant l'experiència de conèixer i treballar amb el mestre.

Per completar la informació sobre la trobada, posem unes quantes fotografies representatives de la trobada, un vídeo resum de la jornada realitzat per Tramuntana.tv i un altre vídeo amb la cançó dels insults:

Aparador d'un comerç amb els vestits dels Dupondt
Aparador d'un comerç amb un pastís pel centenari d'Hergé
Vista general de les parades
Quatre personatges sortits dels àlbums
El set de televisió
El Tintinventari
El taller de dibuix de còmic
Grans i petits al set fotogràfic
Les activitats teatrals
Atenent als visitants a l'estand de TintinCat
Dos tintinaires a l'estand de l'associació
Un objecte de l'exposició Tintinotècnia
La sala de l'auditori del cercle Sport
Homenatge a Joaquim Ventalló amb la presència de la seva filla
La coral interpretant la cançó dels insults
Claude Lambert i Joan Manel Soldevilla