Logo 1001 revistes
Imatges de la trobada a Terrassa

La ciutat natal de Joaquim Ventalló, traductor al català de les aventures de Tintín, va ser la ciutat que va acollir la setena trobada tintinaire. Una vegada més, i gràcies a tots els socis i col·laboradors que han participat activament, la trobada ha estat una jornada alegre i festiva on els tintinaires i la gent de Terrassa que s'hi va sumar van poder gaudir de diferents actes relacionats amb la figura del nostre estimat Tintín.

Com a acte previ a la trobada es va realitzar un acte d'homenatge a en Ventalló a la casa alegre de Sagrera, amb la participació de la filla Eulàlia Ventalló i de l'historiador i tintinaire Pau Vinyes, entre d'altres. Un cop finalitzat aquest acte es va inaugurar l'exposició "Metamorfosis d'un heroi del còmic" al local dels Amics de les Arts de Terrassa, on una sèrie d'il·lustradors i pintors han reflectit la seva visió particular de Tintín.

Ja el diumenge al matí les paradetes amb productes tintinaires de diferent temàtica van ocupar la plaça del Vapor Ventalló, on mica en mica tintinaires i terrassencs s'hi van anar apropant. L'actuació de la banda municipal de Moulinsart interpretant diferents cançons aparegudes en les aventures de Tintín i l'entreteniment per la canalla a càrrec de l'Eduardo van acabar d'animar la jornada matinal, que va concloure amb el sorteig de 4 fantàstics lots de productes tintinaires.

Per la tarda al local dels Amics de les Arts, en Xifort va realitzar una xerrada sobre el català emprat per Ventalló a les aventures de Tintín, gràcies a la qual vam redescobrir la riquesa del llenguatge de la traducció iniciada l'any 1964. El darrer acte va ser un col·loqui entre els assistents sobre el Tintín al cinema, primer amb un repàs de tot el que s'ha fet fins ara de Tintín a la gran pantalla i després amb un interessant intercanvi d'opinions sobre la pel·lícula d'Spielberg i Jackson i el que representarà per la figura de Tintín en el futur.

A continuació podeu veure unes quantes fotografies que il·lustren alguns dels diferents moments de la trobada.

Acte homenatge a Joaquim Ventalló
Inauguració exposició al local dels Amics de les Arts
Activitat a la paradeta de l'associació
Mirant les paradetes
Tintinaires a la plaça del Vapor Ventalló
Entrevista al president de 1001, Victor Niubò
Paradeta amb productes tintinaires
Nens fent activitats de dibuix
Paradeta amb els lots de productes tintinaires
La banda de Moulinsart en plena actuació
Un dels guanyadors del sorteig de lots tintinaires

Notícia al Diari de Terrassa (04/10/2011)
Vídeo i notícia a Terrasa Digital