Vés al contingut

1001

Viatge tintinaire a Brussel·les i a Flandes

Un grup de 16 de membres de 1001-Associació Catalana de Tintinaires hem estat present en la commemoració del 111 aniversari del naixement de Georges Prósper Remi, més conegut com a Hergé. El viatge d’enguany -ja en van tres de seguits- ha pogut esgarrapar un dia més, atès el dilluns 21 de maig es celebrava la Segona Pasqua.

La jornada més tintinaire de totes va ésser el dissabte 19 de maig amb visita gratuïta al Musée Hergé i dues conferències molt interessants. La primera sobre el món de la restauració dels àlbums de Tintín a càrrec d’un expert en restauració de llibres antics, en Jan Viaene, i després, cap a primera hora de la tarda, la segona. Aquesta darrera a càrrec del gerent de Moulinsart en Nick Rodwell i d’en Robert Vangénéberg, sobre les noves propostes editorials i la segona pel·lícula sobre el reporter belga. També, se’ns va desvetllar la iniciativa d’acolorir els 9 àlbums en blanc i negre a semblança del Tintín al País dels Soviets. Tot sigui per alimentar l’esperit tintinaire reaprofitant vells àlbums d’Hergé, atès es descarta un nou àlbum tintintinaire.

Diumenge vam aparcar la febre tintintinaire per un moments i vam desconnectar tot visitant la ciutat de Brugge, a Flandes. Ciutat d’origen medieval molt ben conservada, plena de canals i de vida. Potser, en ser dia festiu a Flandes i a Valònia, massa carregada de turistes. Vam passejar pels seus carrers i places tot guadint d’un fantàstic dia de sol.

I el darrer dia, com ja va sent costum, vam fer una visita al Musée de la Bande Dessinée. Museu dedicat al món de la historieta franco-belga, el qual té una espai dedicat al món creatiu d’Hergé. Les dues exposicions temporals d’aquest curs van ser una bona tria. Passat, present i futur del món del còmic a la Xina i la dedicada al dibuixant Peyo i els seus magnífics i jovenívols barrufets (nom triat per l’escriptor i traductor Albert Jané, basant-se en la mitologia balear). Entremig d’aquest tres dies, visites i compres a botigues tintinaires. Més d’un va tornar amb la maleta sobrecarregada de llibres, samarretes i objectes tintinaires. Tintín i el seu món ben bé valen un escapada a la capital mundial del còmic.

I l’any vinent, si ens tornen a convidar dels del Musée Hergé, repetirem. Tintín ens agermana i ens dóna molta vida.