Vés al contingut

1001

Actes d’homenatge a Joaquim Ventalló

Aquest 2014 es commemora els 50è aniversari de la primera traducció del Tintín al català, concretament el primer àlbum fou “Les joies de la Castafiore”. Durant el mes de novembre s’han programat una sèrie d’actes entorn la figura de Joaquim Ventalló, el primer traductor de Tintín al català, a la seva ciutat natal, Terrassa:

– Exposició “Tintinaires de Catalunya” a la Biblioteca Central de Terrassa. del 3 al 15 de novembre. Es basa en els plafons utilitzats en la mostra del Centre Cultural Can Fabra. La Biblioteca Central de Terrassa és al Passeig de les Lletres, 1.
Cartell de la mostra (arxiu PDF)

– Conferència ” Joaquim Ventalló i la feina de traductor de Tintín al català”, a càrrec de Pau Vinyes i Roig, tintinaire i autor de la biografia “Visca la República!: Joaquim Ventalló, periodista, polític, poeta i traductor”. Dimecres dia 12 de novembre de 2014, a les 19 hores. Biblioteca Central de Terrassa.
Cartell de la mostra (arxiu PDF)

Fotografia de la xerrada

Crònica de la xerrada a La Torre del Palau

– Col·locació d’una placa commemorativa a la via pública. Organitza: Ajuntament de Terrassa. Dissabte dia 13 de desembre a les 13:00 hores al carrer Cardaire cantonada amb Sant Pere
Fotografia de la placa