Skip to content

1001

Assemblea 1001 – 2018

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA – 2018

El dissabte 17 de març es va fer l’Assemblea general ordinària anual amb gairebé una cinquantena d’assistents que van gaudir per primera vegada, annexa a la sala d’actes, d’una petita exposició sobre els 60 anys de la publicació de Tintín al Tibet. Es van fer obsequis tals com postals antigues amb reproduccions d’imatges del barri de Sant Andreu de Palomar, el darrer dels “Quaderns d’en Xifort”, amb el títol “The national hergéographic magazine” i banderoles sobre l’exposició Tintín al Tibet. L’assemblea va tenir un format més extens del normal, que va fer avançar la convocatòria a les 17.00 hores, i va estar dividida en dues parts; en la primera, el secretari va repassar l’ordre del dia i tot seguit va explicar l’extensa i il·lustrada memòria d’activitats realitzades al llarg de l’any 2017. Es va valorar un any més el saldo positiu de nous socis, i ja van vuit de creixement seguits!. També es va fer repàs de l’estat de comptes del darrer exercici i del pressupost previst per a l’any 2018, els quals van ser aprovats per unanimitat. Es va poder constatar que s’han fet una gran quantitat d’activitats seguint la tònica dels darrers temps. La nova exposició creada sobre la geografia tintinaire, estrenada durant el passat Saló del Còmic i una vegada més amb força ressò mediàtic i també la gran i multitudinària trobada tintinaire realitzada a Sant Cugat del Vallès. Es va anunciar la creació d’un concurs de fotografia tintinaire en memòria del nostre malaguanyat company Joan Trulls. També es va comunicar que la trobada tintinaire es fará a la població de Cervelló el diumenge 7 d’octubre i el resorgiment de la newsletter de notícies. La part més institucional va finalitzar amb els punts que requerien l’aprovació per part dels socis i que es van aprovar per unanimitat amb efectes per a l’any 2019: la pujada de la quota anual i també de la quota familiar. El darrer punt de l’ordre que va requerir votació va ser l’aprovació, produïda per unanimitat, de la sra. Concepció Zendrera, (l’editora de Joventut que va portar i traduir Tintín a casa nostra), com a sòcia d’honor de 1001, amb l’atorgament del carnet número “0”. La vitalitat dels socis amb propostes va quedar novament demostrada amb l’anunci de candidatures per a allotjar futures trobades tintinaires, en aquest cas a les poblacions de Begur i Vic..

La segona part de l’Asemblea va començar amb el passi del vídeo oficial de la trobada de tintinaires 2017 a Sant Cugat seguit d’un interessant concurs on s’havia d’endevinar a la pantalla unes fonts d’inspiració real i en quin àlbum de la col·lecció sortien (en forma de vinyetes), amb un gran nivell per part dels participants. I el nostre soci i expert tintinòleg David Baker “Xifort” ens va fer una breu però sempre interessant xerrada fruit de les seves investigacions i estudis anomenada “Em dic Tintín i sóc periodista a Brussel·les”.

Finalment, i de forma ja habitual dins el format de les assamblees, es van repartir els pins de reconeixement als socis i sòcies que fa deu anys que formen part de 1001, els quals van recollir amb alegria i amb la preceptiva foto de record la insígnia que ens identifica.

Acabada l’assemblea, es va oferir un refrigeri als assistents. Un bon grapat de socis van continuar i acabar la jornada amb un sopar organitzat per refermar la germanor i l’alegria que caracteritza els integrants de la nostra associació.

Galeria d’imatges