Vés al contingut

1001

Assemblea 1001-2019

Una Assemblea “fotogràfica”

Un any més, i ja en van quinze, la tarda del dissabte 23 de març en primera i única convocatòria vam celebrar la nostra assemblea anual de socis. Com és habitual, es va fer a la sala d’actes de Can Fabra, al barri de Sant Andreu de Barcelona. Enguany donava la benvinguda davant de la sala d’actes la exposició de la trentena de fotografies participants al 1r. Concurs de Fotografia Tintinaire Joan Trulls. Ja a dins de la sala, una setantena de socis i acompanyants gairebé emplenaven la sala d’actes. Després de solucionar alguns problemes tècnics vam poder donar inici a l’ordre del dia en l’horari previst. L’assemblea, va tenir un any més un format força extens com ja és habitual en els darrers temps, dividida en dues parts; una primera més institucional, amb diverses votacions per part dels socis assistents i una segona de caire més lúdica i distesa.

Després de la benvinguda per part del president, es va repassar l’ordre del dia. Va començar la part institucional amb l’aprovació de la darrera Acta de l’Assemblea Ordinària de socis de l’any 2018, i es va procedir a l’ aprovació de canvi del càrrec de Tresorer de l’associació, amb la sortida del sr. Pere Martín i l’entrada del sr. Agustí Mañosa, ambdues aprovades per unanimitat.

Tot seguit hi va haver un repàs de l’extensa i il·lustrada memòria d’activitats realitzades al llarg de l’any 2018 enviada prèviament per correu als socis. Es va poder constatar que s’han fet una gran quantitat d’activitats seguint la tònica dels darrers temps, ajudats per un bon nombre de socis voluntaris, i també d’esdeveniments tintinaires organitzats directament per socis erigits com a promotors. També es va explicar la importància de les xarxes socials (facebook, twitter, instagram) com a forma de comunicació dins de l’associació amb cada vegada mes visualitzacions i com a eina difusora de l’associació. Es va explicar la curiositat tintinaire a la Memòria al voltant de les professions més i menys comunes entre els personatges secundaris. El nou tresorer va fer tot seguit un repàs de l’estat de comptes del darrer exercici i del pressupost previst per a l’any 2019, els quals van ser aprovats per unanimitat.

Vam fer esment de la nova exposició commemorativa dels 90 anys de Tintín creada per 1001 al voltant dels il·lustradors catalans del primer terç del segle XX i els primers àlbums tintinaires en blanc i negre, comissariada pel soci Pau Vinyes. I de la reeixida darrera trobada tintinaire a Cervelló coordinada pel soci Carlos Pérez, que va culminar per la tarda, en primícia, de l’obra de teatre tintinaire “El Capità ha desaparegut”, amb arranjaments d’un altra dels nostres socis, en David Baker. Hi va haver també un recordatori pel soci Joan Carles Cortés, que s’havia donat d’alta a finals de novembre i mort al desembre, amb poc mes de dues setmanes com a membre de 1001. També es va anunciar oficialment que la trobada tintinaire es farà a la població de Begur aquest 2019 impulsada pel soci Xavier Alcalde. La part institucional va finalitzar amb l’aprovació del text del reglament de Règim Interior, creat amb l’objectiu de fer més transparent l’associació, i el qual també es va aprovar per majoria.

En el torn obert de precs i preguntes es van fer algunes consultes sobre el nou reglament, que s’anirà millorant i adaptant en el futur. També es va fer esment que per aquest any no aniríem al Salò del Cómic donat no ens havien demanat cap col·laboració, tot i els 90 anys de Tintín. També es va parlar sobre la previsió de fer un homenatge de l’aniversari pels 100 anys de la Conxita Zendrera, la nostra sòcia d’honor. Finalment es va fer esment de les candidatures previstes com a seus de la trobada tintinaire 2020, entre les quals destaca la de Vic, amb les converses obertes amb l’ajuntament. 

La segona part de l’Assemblea va començar amb la xerrada a càrrec dels nostre company David  Baker, “Xifort” i que portava per títol “Destination:Moon”, com a homenatge als 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna i els 90 anys de Tintín i la seva aventura lunar. Tot seguit es van lliurar les insígnies als socis amb deu anys d’antiguitat i es van fer les fotografies protocol·làries. La novetat enguany va ser el lliurament del premi al guanyador del 1r. Concurs de Fotografia Joan Trulls,  Aquest va recaure en Jon Valera Muñoz de Toro amb la fotografia “Clicktin en el Congo” i que es va emportar com a  premi un diploma i una placa commemorativa juntament amb un complet lot de productes tintinaires gentilesa de Cantonet. Galerie. Es van atorgar també tres premis accèsits després de que el vicepresident fes una breu explicació del concurs i un record del soci i antic membre de la junta, Joan Trulls, amb la presència de la seva vídua, Rosa Maria Fortuny. Un repàs en powerpoint de les fotografies participants, també exposades a l’entrada de la sala d’actes, va donar final a l’acte del concurs.

Acabada l’assemblea, ja tocades les vuit del vespre, es va oferir un refrigeri amb copa de cava, sucs i un pica pica als assistents a la mateixa sala de l’assemblea. Un bon grapat de socis van continuar i acabar la jornada amb un sopar organitzat al proper bar Versalles per refermar la germanor i l’alegria que caracteritza els integrants de la nostra associació.