Vés al contingut

1001

Assemblea 1001 – 2022

Crònica de l’Assemblea 2022

Un retrobament emotiu                                                                    Per Josep M. Mestres

Després de dos anys sense celebrar l’Assemblea General de socis per culpa de la pandèmia de COVID-19 que ha castigat durament la població arreu del món, per fi ens hem pogut retrobar amb les amigues i els amics de 1001 en un acte associatiu i festiu alhora, amb moments no exempts d’una certa emoció, plens d’abraçades i mostres d’afecte.

     Enguany hem pogut celebrar la reunió de l’Assemblea a la sala d’actes del Centre Cultural i Esportiu La Lira, del barri de Sant Andreu, que és l’entitat que ens acull i on tenim la seu social, a partir de les cinc de la tarda del dissabte 12 de març de 2022.

     A l’entrada, el vocal Enric Reverté anava anotant els assistents amb dret a vot i ens anava lliurant les paperets de colors per a les votacions que s’havien d’esdevenir durant l’Assemblea i per al joc tintinaire posterior; al mateix temps, ens feia lliurament de tres magnífics números d’«Els Quaderns d’en Xifort» i d’un exemplar del fullet turístic Visiteu Sildàvia, per si un dia se’ns acut d’anar visitar aquest país de l’Europa de l’Est que encara té un cert tarannà medieval.

     Prèviament a l’inici de l’Assemblea, havíem anat a buscar amb cotxe l’amic Albert Jané, que ja té noranta-un anys, traductor d’una edició especial de quatre àlbums de «Les Aventures de Tintín» i gran amant i traductor de còmics (podeu llegir, en aquest mateix número de la revista, l’esbós biogràfic que la Junta Directiva li ha dedicat), per tal d’homenatjar-lo nomenant-lo soci d’honor de l’entitat, el segon després de la Xita Zendrera, la gran editora de Tintín als Països Catalans, que fou nomenada el 5 de novembre del 2017.

     En començar la sessió, el nostre president, Jordi Duch, ha demanat permís als assistents per a poder incloure un punt no previst a l’ordre del dia, per tal de nomenar soci d’honor el senyor Albert Jané i Riera i d’oferir-li una placa commemorativa, juntament amb el text emmarcat de l’esbós biogràfic que se li ha dedicat. No cal dir que tothom hi ha estat d’acord i que el nomenament i els lliuraments han estat efusivament aplaudits per tothom. Albert Jané ha respost a aquestes mostres d’afecte amb satisfacció i amb un agraïment sincer.

     Els punts habituals de l’ordre del dia s’han descabdellat com és habitual, per bé que aquesta vegada tant les memòries com els comptes abastaven tres anys consecutius, per les assemblees que no s’havien pogut celebrar.

Una vegada exposades les propostes d’activitats per a aquest any 2022, que comprenen la represa dels Dijous Tintinaires, que des d’ara es faran en el local social del carrer de Coroleu, les publicacions previstes i, especialment, la 17a Trobada Tintinaire de Catalunya, que es durà a terme els dies 24 i 25 de setembre de 2022 a la Seu d’Urgell, s’ha procedit a l’elecció de tots els càrrecs de la Junta Directiva, que s’havien de renovar. Atès que només s’hi ha presentat una candidatura, formada pels socis Jordi Duch, president; Pau Vinyes, vicepresident; Josep M. Mestres, secretari; Agustí Mañosa, tresorer; Albert Riera, vocal d’Activitats; Enric Reverté, vocal de Difusió; David Maynar, vocal de Noves Tecnologies, i David Baker, vocal de Publicacions, tots els càrrecs han estat elegits per una majoria aclaparadora dels socis assistents i representats.

     En acabar l’acte, el vocal David Baker ha presentat i dirigit un joc audiovisual ben entretingut que consistia en vinyetes de «Les Aventures de Tintín» que s’havien d’identificar i relacionar amb l’àlbum corresponent; hi havia tres possibilitats, i s’havia d’aixecar la targeta del color de l’opció triada. Si t’equivocaves, quedaves eliminat, i així s’ha anat desenvolupant el joc fins que només han tres concursants, que s’han endut els premis en forma de llibre sobre tema tintinaire que hi havia preparats. Aquest joc ha estat un bon colofó a una tarda social en bona companyonia.

Etiquetes: