Skip to content

1001

Canvi de nom de l’associació

 

Arran de l’acord que la nostra associació ha hagut d’arribar amb Moulinsart S.A., l’empresa gestora dels drets d’Hergé, en l’assemblea de socis d’enguany es va realitzar la votació del canvi de nom de l’associació, ja que el nom original “TintinCat” contenia el mot “Tintin”, fet no autoritzat per Moulinsart S.A.

La votació va ser molt renyida entre les dues propostes finalistes, “1001” i “Molins de Dalt”, però finalment va guanyar la primera per un estret marge de vots. El nou nom de l’associació “1001” és una clara referència en català al nom del Milú, l’inseparable company d’aventures de Tintín.

L’escriptor Màrius Serra ha comentat el procés de canvi de nom en dos sensacionals articles carregats d’ironia publicats al diari La Vanguardia (el primer el 4 de febrer de 2010 i el segon el 26 d’abril de 2010). Els articles reflecteixen molt bé la tasca i la imaginació ique l’associació ha posat per superar les traves de Moulinsart S.A.

El portal de notícies de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, el 3cat24.cat, també s’ha fet ressò del procés intern que està duent a terme la nostra associació per a canviar de nom arran de l’acord al que s’ha hagut d’arribar amb Moulinsart S.A., l’empresa gestora dels drets d’Hergé

Enllaç a l’article del Màrius Serra del 26 d’abril

PDF de l’article de Màrius Serra del 4 de febrer (98 Kb)
Enllaça a la notícia al portal 3cat24.cat