Skip to content

1001

L’associació i Tintín al cinema

 

Arran de l’estrena el divendres 28 d’octubre de la pel·lícula “El secret de l’Unicorn” d’Steven Spielberg diferents mitjans de comunicació parlen de Tintín i compten amb la participació de gent de l’associació per a parlar-ne. A continuació detallem els diferents espais amb la presència de l’associació:

Canal 33 – diversos dies: Reportatge de 3 minuts sobre Tintín a Catalunya amb entrevistes realitzades a la trobada tintinaire a Terrassa.
Enllaç al vídeo del programa

TV3, Telenotícies migdia – diumenge 23 d’octubre: L’Espai Internet emés al Telenotícies Migdia de diumenge 23 d’octubre (cap a la part final, sobre les 15:15) parla sobre les webs “Tintín en català” i “Can Tonet – La col·lecció tintinaire”.
Enllaç Espai InternetEnllaç al vídeo del programa

COM Ràdio – dilluns 24 d’octubre: A partir de les 11, presència de Joan Manuel soldevilla. Diàleg amb motiu de l’estrena de la pel·lícula.
Enllaç Com RàdioEnllaç a l’àudio del programa (a partir del minut 14)

Barcelona Televisió, QWERTY – dijous 27 d’octubre: Entrevista a Víctor Niubò enregistrada a NORMA COMICS de Barcelona emesa al programa QWERTY.
Enllaç Programa QWERTYEnllaç al vídeo del programa (a partir del minut 12)

RAC1, El món a RAC1 – divendres 28 d’octubre: Presència en directe de Joan Manuel Soldevilla durant el programa del matí el divendres 28/10 a Girona.
Enllaç al programa El món a RAC1Enllaç a la descàrrega de l’àudio del programa (a partir del minut 44)

TV3, Els matins – divendres 28 d’octubre: Presència en directe d’Enric Reverté i Víctor Niubò durant el programa del matí el divendres 28/10.
Enllaç al programa Els matins de TV3Enllaç al vídeo del programa

Canal Super 3, Info K – divendres 28 d’octubre: Entrevista a David Baker a la botiga Tintin Shop de Les Arenes de Barcelona.
Enllaç al programa Info KEnllaç al vídeo del programa

TV3, Divendres – divendres 28 d’octubre: Entrevista als periodistes Jordi Tardà i Salvador Cot, socis de la nostra associació, per parlar de Tintín i l’estrena de la pel·lícula.
Enllaç al programa DivendresEnllaç al vídeo del programa

8 TV, 8 al dia – dilluns 31 d’octubre: Presència en directe d’Enric Reverté i Marc Picanyol per parlar de Tintín i l’estrena de la pel·lícula.
Enllaç al vídeo del programa

TV3, Telenotícies vespre – dilluns 31 d’octubre: Reportatge sobre l’exposició “Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc…” que es fa a Sabadell, amb la presència del comissari de l’exposició, el tintinaire Jacint Guillem
Enllaç al vídeo del reportatge

RAC1, Versió RAC1 – dijous 3 de novembre: Entrevista en directe a Víctor Niubò a partir de les 18 hores el dia 03/11.
Enllaç al programa Versió RAC1Enllaç a la descàrrega de l’àudio del programa (a partir del minut 2)

Catalunya Ràdio, La Tribu i La Vanguàrdia – dijous 10 de novembre: David Baker al programa La Tribu de Catalunya Ràdio i Enric Reverté a un reportatge de La Vanguàrdia, entre d’altres, parlen en la inauguració oficial de la Tintin Shop al centre comercial Les Arenes de Barcelona.
Enllaç al programa de La TribuEnllaç al reportatge de La Vanguàrdia


A part de la presència als mitjans de comunicació, durant aquests dies també s’han programat actes que compten amb la col·laboració de socis de la nostra associació. A continuació en fem un resum:

FNAC Les Arenes de Barcelona – dijous 27 d’octubre: A les 7 de la tarda al Fòrum de l’FNAC Arenas de Barcelona es farà una xerrada tintinaire entorn al llibre “Tintín-Hergé Una vida del siglo XX” de l’autor Fernando Castillo i de l’editorial Fórcola. La xerrada comptarà amb la presència dels tintinaires de la nostra associació David Baker, Josep Sucarrats i Pedro Martín, a més de Javier Jiménez, editor de Fórcola.

Invitació a la xerrada

Invitació a la xerrada

Enllaç a la crònica de la cerrada

Espai Cultura UNNIM de Sabadell – dijous 27 d’octubre: A les 7 de la tarda tindrà lloc a Sabadell l’inauguració de l’exposició “AQUELL JOVE REPÒRTER BELGA QUE TENIA UN FOXTERRIER BLANC…”, ubicada a l’espai cultura d’UNNIM (C/d’en Font, nº 25 de Sabadell –al costat del Mercat Central) i que estarà oberta des del dia 27 d’octubre fins al 20 de febrer del 2012. L’exposició recull únicament material de col.leccions particulars i està estructurada en diversos àmbits, entre ells: fonts d’inspiració que va utilitzar Hergé, publicacions sobre Hergé, Tintín i el cinema, col.lecionisme, etc.
Més informació sobre l’exposició

Cinesa Diagonal de Barcelona – dijous 27 d’octubre: A les 20:30 hores pre-estrena de la versió en català de la pel·lícula organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya al Cinesa Diagonal de Barcelona i amb l’assistència de diversos membres de l’associació

Fotografia de diversos socis en acabar la pel·lícula

Fotografia de diversos socis en acabar la pel·lícula

Cinemes Ocine de Girona – divendres 28 d’octubre: A les 22 hores estrena de la pel·lícula al cinema Ocine de Girona, amb posterior col·loqui a càrrec dels tintinaires Salvador Garcia-Arbós i Joan Manel Soldevilla. Diferents activitats relacionades amb Tintín durant la setmana anterior a la ciutat de Girona.

Cartell de l'estrena i les activitats

Cartell de l’estrena i les activitats