Vés al contingut

1001

Imatges de la trobada a Cornellà de Llobregat

 

El parc de Can Mercader de Cornellà va acollir l’onzena edició de la trobada tintinaire, en un matí que començava amb molta boira però que afortunadament va escampar i va donar pas a una jornada assolellada i amb una temperatura ben agradable, impròpia del mes de novembre. Amb el temps que acompanyava i un cop muntades les paradetes, a partir de les 11 del matí va ser quan la gent va començar a arribar i es va animar l’ambient al parc de Can Mercader, que ja no va decaure fins a l’hora d’anar a dinar.

Un ambient molt familiar, ja que una de les estrelles va ser el trenet on pujaven petits i grans i que fa un recorregut força extens pel parc, durant bona part del matí hi va haver cues per pujar-hi. En ocasió de la trobada l’estació de tren va passar de dir-se “Can Mercader” a “Molins de Dalt”, els tintinaires de ben segur en sabreu el motiu. A banda del trenet, els més petits també van poder escoltar un conta-contes i van poder pujar a un rocòdrom a recuperar la bufanda d’en Xang de Tintín al Tibet. Una de les activitats que no fou gaire reeixida va ser l’exposició de vehicles antics, ja que per diferents problemes tècnics només en va poder arribar un.

Hem de destacar la lectura del pregó de la trobada a càrrec d’Albert Jané, traductor de còmic al català i exdirector de la revista Cavall Fort, i la inauguració de la mostra de llengües tintinaires “Jo encara diria més”. Aquesta exposició es fa al Palau de Can Mercader i es pot visitar fins al 24 de gener de 2016, val molt la pena!

Com en altres ocasions al migdia hi va haver un dinar de germanor per a socis i acompanyants, i a la tarda els actes van continuar dins el Palau de Can Mercader, on es van fer dues visites guiades i així vam conèixer la història del palau i la família que hi vivia. Mentre es feia la segona visita guiada en Xifort feia una de les seves interessants xerrades a la resta d’assistents. I ja per concloure els actes es va fer l’entrega de premis d’un concurs sobre la mostra de llengües tintinaires.

Volem agrair a tothom qui va fer possible aquesta nova edició de la trobada tintinaire: Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Museu Palau Mercader, l’associació Identitat, les diferents paradetes i també a la gent de Cornellà i socis de 1001 que més s’hi han implicat. A continuació us posem unes quantes fotografies de la jornada: