Vés al contingut

1001

Jornada tintinaire a Martorell

El passat diumenge 11 de juny va tenir lloc a Martorell una Jornada Tintinaire, fruit d’una iniciativa d’un soci, en Ramon Artigues, que va llençar la proposta arran de la pluja d’idees promoguda per la nostra associació.

El divendres anterior, es va inaugurar a la Biblioteca Municipal l’exposició “Jo encara diria més, les llengües tintinaires”, promoguda per 1001 i que ja ha rodat per diversos indrets. Aquest cop, venia acompanyada d’unes quantes vitrines amb poc més d’un centenar d’àlbums en diferents idiomes, de l’esplèndida col·lecció del Ramon Artigues.

El diumenge, i sota un sol de justícia, a la Plaça de les Cultures de Martorell van tenir un seguit d’actes que van convocar bon nombre de socis i de vilatans. A més de l’estand de 1001, hi havia diverses parades amb marxandatge ben variat que van suscitar l’interès de molts. També hi havia un trenet que duia a petits i grans per unes vies muntades a l’efecte. Tres actors disfressats de Tintín, Haddock i Tornassol no paraven d’animar l’esdeveniment amb una gran energia i determinació.

Una quinzena de cotxes antics –bona part d’ells tintinaires- van arribar i ocupar la part central de la plaça, fent les delícies de tothom, sobretot els models més antics. Mentrestant, la quitxalla gaudia d’un taller i concurs de dibuix, sota una carpa.

Finalment, una vintena de socis i simpatitzants van dinar en un restaurant proper. El dinar, força bo, va tenir uns postres de luxe: l’esmentat soci Ramon Artigues, és pastisser, i va preparar uns pastissets individuals… amb una cobertura de xocolata que reproduïa fidelíssimament diferents portades dels àlbums de Tintín, cadascun en un idioma diferent!

Ramon: moltes felicitats per una Jornada tan rodona, per l’organització i el suport de les institucions de Martorell, i per haver-nos deixat devorar –literalment- part de la teva col·lecció!