Vés al contingut

1001

Lliurament premis concurs dibuix de Cantonet

El passat 30 d’abril es van lliurar a l’auditori de Caixaforum de Barcelona els diplomes i premis als 30 guanyadors del 4t. Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire de Cantonet davant de més de 300 convidats.

L’acte, que enguany comptava amb el suport de 1001, associació catalana de tintinaires, va ser conduït per dos tintinaires de renom, en Joan Manuel Soldevilla, estudiós del món del còmic, especialista en Tintín i autor d’interessants llibres de temàtica tintinaire, i per Jordi Duch, president de la nostra associació.

El concurs ha comptat amb la participació de 35 escoles d’arreu de Catalunya, representades per prop de 4.000 escolars d`entre 6 i 16 anys, des de 1r. de primària a 4t d’ESO.

Al llarg del mes de febrer, els centres educatius van presentar a Cantonet els seus 250 finalistes, que van ser valorats i seleccionats, seguint els criteris d’originalitat, realització i inspiració de cada edat, abans de ser lliurats al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la tria final dels guanyadors.

Com altres anys, s’han rebut treballs molt originals, diversos i d’actualitat mundial, amb temes vius i sensibles,com el drama de la guerra a Síria, l’èxode d’immigrants cap a Europa o els darrers atemptats integristes de París.

També val la pena destacar que els treballs presentats estaven escrits en una dotzena d’idiomes.

Els premis per als guanyadors han consistit en cursos en línia de llengua anglesa, caps de setmana en cases de colònies i diversos lots de material, cedits per les diferents entitats patrocinadores del concurs.