Vés al contingut

1001

Imatges de la trobada a Mataró

 

Els tintinaires catalans van tornar a disfrutar d’una altra trobada festiva en l’edició d’enguany celebrada a la capital del Maresme. Com en anteriors edicions el temps va acompanyar i va facilitar que la plaça de Santa Anna de Mataró s’omplís de gent que va gaudir de les diferents activitats organitzades.

Durant tot el matí l’ambient a la plaça no va decaure gràcies a les paradetes que van requerir l’atenció de molts curiosos ja que s’hi podia trobar una àmplia diversitat de material tintinaire i l’animació musical de l’Agrupació musical del Maresme. Mentrestant els nens i nenes van poder participar d’un taller de dibuix de còmic, van poder escoltar un traginer de contes i a la sala d’actes de Caixa Laietana van disfrutar una estona de les activitats teatrals.

La trobada també va comptar amb la presència de mitjans de comunicació com Mataró Ràdio, Catalunya Ràdio o la Xarxa de Televisions Locals, que a part de realitzar entrevistes van comprovar atònits com diversos personatges sortits de les aventures de Tintín tampoc no es van voler perdre la cita (ho podeu veure en una de les fotografies).

Des de la mateixa plaça de Santa Anna també es podia accedir a la sala d’exposicions de Caixa Laietena, que acollia la mostra “Col·leccions tintinaires de Can Tonet i Suñol”, inaugurada el dia abans i que feia caure la bava a la gran quantitat de persones que la visitaven. També el dia anterior en Xifort va donar-nos a conéixer una mica més a fons el món de Tintín a través de la xerrada “Els viatges de Tintín”.

El diumenge a la tarda, la sala d’actes de Caixa Laietena va acollir els darrers actes amb la xerrada “Tintín va néixer a Tarraco”, una interessant teoria de les germanes Gual sobre els origens de Tintín, i l’interpretació de cançons de les aventures de Tintín per part de l’escola de música El Carreró.

Ja en el discurs de cloenda el president de l’associació, acompanyat pel principal impulsor de la trobada Quim Martorell, va agrair l’esforç i col·laboració dels organitzadors, institucions i patrocinadors així com de tots els mataronins que van participar de la trobada, i finalment va anunciar la seu de la propera trobada: Valls.

Acabem la informació amb unes quantes fotografies dels diferents actes de la trobada i un reportatge realitzat per la Xarxa de Televisons Locals, tot esperant amb il·lusió una propera edició de la trobada dels tintinaires.