Vés al contingut

1001

Milú és catalana

Aquest cap de setmana del 7 i 8 de gener es va celebrar a la ciutat de Brussel·les un particular concurs anomenat “Buscant a Milú”.

Coincidint amb la celebració dels 88 anys de l’històrica arribada de Tintín des del país dels Soviets que es va fer amb un actor de carn i óssos que representava Tintín, s’ha volgut rememorar aquella multitudinària i històrica efemèride.

Diumenge, un Tintín triomfant en la seva lluita contra els bolxevics arribava a la Grand Place i s’adonava que havia perdut el Milú. Les autoritats de la ciutat van fer immediatament una crida a tothom per que es presentés amb els seus Milús i així poder recuperar el nostre heroi el seu veritable company de viatge. I davant d’aquesta crida, l’Enric i la Mari Carmen de Cantonet van agafar cotxe i carretera, i en un viatge maratonià de 14 hores es van plantar a la plaça brussel·lenca amb la seva “Miluneta” de raça fox terrier.

Davant de 15 candidats canins més de la mateixa raça i d’altres, en Tintín i un jurat van haver de decidir qui era el veritable Milú. Però de seguida la decisió va ser unànime i la “Miluneta” de Cantonet va ser la guanyadora absoluta del concurs davant dels atònits propietaris i d’un Tintín ben feliç pel retrobament. Com ens expliquen ells mateixos, a continuació tot van ser felicitacions i entrevistes a dojo a mitjans belgues i la sorpresa de tothom, inclosa la Fanny Rodwell (la vídua d’Hergé), en saber se que la Milú guanyadora, era catalana.

I per a demostrar-vos que tot això que us hem explicat no es un conte de còmic, us adjuntem avall unes quantes fotografies del simpàtic esdeveniment i l’enllaç a un vídeo. Des de 1001 la més sincera enhorabona a l’Enric, la Mari Carmen i a la “Miluneta” i l’agraïment als amics tintinaires belgues que van ajudar a que aquest viatge es pogués realitzar.

Enllaç vídeo

miluneta6