Vés al contingut

1001

Imatges de la trobada a Palma de Mallorca

 

Per primer cop la trobada tintinaire anual organitzada per l’associació 1001 ha sortit de Catalunya per arribar a les Illes Balears, concretament a Palma. Els actes començaren el dissabte a la tarda amb la presentació de la biografia de Joaquim Ventalló, traductor de Tintín al català, a càrrec del seu autor Pau Vinyes. Ja al vespre una trentena de tintinaires vinguts de Catalunya van fer un sopar de germanor per celebrar la sisena edició d’aquesta cita anual que ja és una referència pels tintinaires.

Tot i que les previsions meteorològiques no eren gaire engrescadores, la pluja només va fer acte de presència en moments puntuals i sense gaire intensitat, fet que va permetre realitzar gran part dels actes amb normalitat. El pati de la Misericòrdia va acollir des de primera hora les paradetes on els visitants remenaven i triaven llibres i còmics. Com no podia ser d’altra manera també hi havia paradetes amb material tintinaire, que feien les delícies de més d’un.

Pel que fa a les activitats, la cercavila dels Pícaros va donar molt de color i alegria al pati de la Misericòrida i als seus voltants. Per si no fos prou, més tard van fer acte de presència diferents personatges sortits dels còmics, Tornassols, Haddocks i Tintins que no es van voler perdre la cita. Per a la canalla també hi va haver activitats com el contacontes musicat o el taller de còmic. La final del trivial tintinaire dedicat a l’àlbum Vol 714 a Sidney entre els alumnes de l’IES Sureda i Blanes va centrar l’atenció de molts assistents i va demostrar l’alt grau de coneixements entre els participants.

La xerrada sobre les aventures de Tintín a càrrec del membre de 1001 David Baker, les converses amb els autors de còmic Miquel Fuster i Luis Garcia i la taula rodona “Recreant Tintín” van arrodonir la completa agenda d’actes de la jornada.

Aquesta edició va ser una mica diferent de les celebrades fins al moment, ja que la trobada tintinaire estava emmarcada dins una fireta de còmics i llibres, però aquest fet no va perjudicar gens, com ho demostra el fet que durant tot el matí no va parar de passar gent pel pati de la Misericòrdia que va gaudir de l’ambient i les diferents activitats programades. Finalment volem agrair a tots els tintinaires que van viatjar fins a Palma a disfrutar de la trobada i als organitzadors i col·laboradors de la Fireta de llibres i tebeos de Palma que van permetre que fos un èxit i ens van acollir a tots plegats.

A continuació podeu veure unes quantes fotografies dels diferents actes que hem comentat i un vídeo de Mallorca TV amb la crònica de la trobada. Com sempre, ara a esperar la propera edició de la trobada tintinaire!