Vés al contingut

1001

Revista número 26

pda-rev-26-web

Per què està tan enfadat el capità Haddock? És evident: després de l’autorització excepcional de Moulinsart per fer en color el número anterior, hem hagut de tornar al trist blanc i negre habitual. Tampoc costava tant deixar-nos el color, home! I més, si està permès en les revistes d’altres associacions.

A l’Editorial, en Jordi Duch, president de 1001, ens comenta les elevades cotitzacions que han arribat a assolir Tintín i Hergé en aquest 2016 en els camps de les exposicions i les subhastes.

Com és habitual, comptem amb el Calaix de sastre, que inclou notícies curtes d’actualitat tintinaire de tota mena. A més, aquest any ha estat el dels viatges tintinaires: Brussel·les i Leucata tenen la seva crònica. Per a la de París, haurem d’esperar al proper número. No oblidem en aquest apartat d’actualitat, l’article sobre la magnífica exposició Tintín i el Tibet que vam poder veure a Barcelona. I també, per descomptat, llegirem la crònica de la Trobada de Les Corts amb el text íntegre del pregó pronunciat per Toni Costa.

Pel que fa als altres continguts, l’Oriol Rafel ens il·lustra sobre la visita de Tintín a Nova Delhi, a Tintín al Tibet, mentre que un nou “fitxatge”, en Toni Castells, ens refereix les connexions entre Tintín i Ric Hochet. Per la seva banda, en Jacint Guillem mostra les fonts d’inspiració d’Hergé per als telescopis de les aventures de Tintín, Xifort ens ofereix un estudi sobre J. W. Müller, i Joan Manuel Soldevilla explica els avatars de Tintín a la principal biblioteca figuerenca. En Miquel Puig ens informa sobre un curiós joc de taula i, en aquesta ocasió, veurem que en Pau Vinyes adreça les preguntes de l’entrevista a en Toni Costa.

…I tot això sense oblidar les seccions fixes: el web i els passatemps, i la nova que incorporem: Els renecs del capità.

Esperem que gaudiu d’aquesta revista i ens agradaria que ens féssiu arribar els vostres comentaris, tant els positius com els negatius!

Continguts:
-Editorial
-Calaix de sastre
-1001 viatja a Brussel·les i al Museu Hergé
-1001 a Leucata
-Trobada Tintinaire a Les Corts
-Tintín al Tibet: L’escala a Nova Delhi
-Ric Hochet i les aparicions de Tintín
-Els telescopis de la Lluna
-L’home de les mil cares
-La conquesta de les biblioteques
-L’Univers Tintín
-Entrevista a Toni Costa
-Els renecs del capità
-El web
-Passatemps