Skip to content

1001

Revista número 27

En la portada de la revista precedent (nº 26 de desembre del 2016) veiem un capità Haddock molt, molt, enfadat perquè després d’haver rebut l’autorització excepcional de Moulinsart per poder fer la revista nº 25 íntegrament en color, havíem de tornar al trist blanc i negre habitual. Doncs bé, a partir d’aquest nº 27 podreu gaudir novament de l’atractiu que suposa tenir el color a totes les pàgines, excepte en les vinyetes o dibuixos que no corresponguin a les pàgines centrals, portada i contraportada, que sempre s’han publicat en color. També cal destacar que pràcticament tots els dibuixos sense acolorir passaran del blanc i negre habitual a l’escala de grisos, fet que permet poder distingir amb més claredat tots els seus detalls. De ben segur que a partir d’ara la nostra revista serà més alegre i vistosa!!

I, parlant de portades…, què ens diu la d’aquest número on veiem el Milú en perill de ser sacrificat per un desangelat salvador de la doctrina divina? Doncs que l’autentica divinitat, el veritable creador, salva el Milú de ser executat. S’entén, oi?

A l’editorial, el nostre president menciona un seguit d’esdeveniments tintinaires que s’han produït en els darrers mesos, com l’exposició de París, la publicació dels “Soviets” en color o la subhasta del món del còmic que es va fer a Barcelona amb una gran presencia d’elements de l’univers Tintín.

I entrant ja de ple en el contingut de la revista, a més de les nostres seccions habituals com Calaix de sastre i Passatemps, podem destacar els següents articles:

 • 1001 al Grand Palais. El Jordi Duch ens parla de la visita que alguns membres de l’associació van fer a la magnífica exposició de París.
 • 1001 al Saló del Còmic i Assemblea 2017. El Toni Dalmases ens explica com va ser la presència de 1001 a la 35a edició del Saló del Còmic i la celebració de l’assemblea d’enguany.
 • “Tintín Barcelona”. Un relat del Pau Vinyes sobre l’escultor Joan Mora, autor de l’obra que porta aquest títol.
 • En record d’un pioner. El rescat de la memòria que ens proporciona el Joan Manuel Soldevilla del periodista i escriptor Joan Josep Navarro-Arisa.
 • Tintín i els Pícaros. La visió del Salvador Cot de la darrera aventura completa de Tintín.
 • La màscara vaticana. Una curiosa descoberta dela Rut Estrada.
 • Blanc de blancs. Els blancs del Tibet descrits pel Joan Manuel Soldevilla.
 • Josep Maria Company. La veu del Tintín en les pel·lícules d’animació, en una entrevista feta pel Pau Vinyes.
 • Michel Vaillant, el rei de la velocitat. L’Albet Riera ens ofereix els seus coneixements del pilot automobilístic creat per Jean Graton.
 • Els renecs del capità. Aquesta vegada el Miquel Puig ens defineix el significat de “filacteri”.
 • El web. El Xavi Arnau ens proposa una nova pàgina web: la gramàtica sildava d’Hergé.

Esperem que gaudiu de la revista. Bona lectura!!