Skip to content

1001

Revista número 29

Ja han passat vuit mesos des que varen empresonar Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, però durant aquest vuit llargs mesos la llista d’encarceraments de polítics catalans s’ha anat fent més llarga, i no podem oblidar que un d’aquests presos és soci de 1001: l’honorable Josep Rull i Andreu, Conseller de Territori i Sostenibilitat de l’anterior govern de la Generalitat de Catalunya, que ja porta quatre mesos a la presó, als que n’hauríem d’afegir un altre que va complir poc temps abans. El color groc s’ha convertit en un element reivindicatiu per a demanar la llibertat de tots aquests presos i també dels polítics exiliats, i és per això que, coincidint amb el seixantè aniversari de la creació de Tintín al Tibet, la portada d’aquesta revista nº 29 ens mostra un preocupat Tintín amb la bufanda groga que simbolitza l’esperança de retrobar el seu amic Xang, la mateixa esperança que tenim de retrobar entre nosaltres el nostre amic Josep, i tots els altres, ben aviat.

El contingut de la revista d’aquest estiu està farcit d’un bon grapat d’articles, així com de les seccions habituals com l’Editorial del nostre president Jordi Duch, El Calaix de sastre i el Passatemps del David Baker, Xifort. I aquests són els articles:

    • Assemblea 2018. Un complert relat del Miquel Puig, d’una assemblea atapeïda d’informació i amb noves activitats per als assistents.
    • Els bolets a les aventures de Tintín. L’Andrés Valverde fa una revisió de les poques al·lusions als bolets qui hi ha a les aventures de Tintín.
    • Pershing. La biografia de John Joseph Pershing, el militar de l’exercit dels EUA, que va acompanyar Tintín en el banquet en què se li retia un reconeixement oficial, per David Baker, Xifort.
    • Entrevista a Salvador Cot. El Pau Vinyes ens fa conèixer el vessant tintinaire d’aquest periodista, soci de 1001, i pregoner de la darrera trobada de Sant Cugat del Vallès.
    • Tintín i els cargols de mar. La història d’un dibuix original d’Hergé, classificat com una de les obres majors del pare de Tintín, per Jacint Guillem.
    • El primer Hergé a casa nostra. El Joan Manuel Soldevilla ens explica i ens documenta com, gràcies a una troballa d’en Philippe Goddin, Hergé va arribar a casa nostra molt abans del que se sabia.
    • Les aventures de Tintín, i Hergé, al Canadà (2a part). Continuació de l’article que es va iniciar en el número anterior de la nostra revista, per Lluís Ribé.
    • CN-3411. Una exhaustiva immersió a l’hidroavió groc de El cranc de les pinces d’or, per Pere González Esquerdo.
    • El renec del capità. Com ja ve sent habitual, el Miquel Puig ens dona tota mena d’informacions i detalls dels exabruptes del capità Haddock. En aquesta ocasió l’escollit és “fadristern”.
    • El web. Fidel a la seva cita, el Xavi Arnau ens convida a conèixer una nova pàgina web: “Tintinomania”.

Bon estiu i bona lectura!!