
Portada de la Revista 24
S’acaba l’any 2015 i arriba una nova edició de la nostra revista semestral, en aquest cas amb el professor Tornassol com a protagonista de la portada. Ja fa més de dotze anys dels inicis de l’associació i en són vint-i-quatre els números de la revista, que com sempre hem intentat que tingui continguts variats i que faci passar una bona estona a tots els lectors tintinaires.
Com ja és habitual en les primeres pàgines de la revista tenim el “Calaix de sastre”, on trobem en format breu un resum de les notícies relacionades amb l’associació i el món de Tintín en general del darrer semestre. Podem llegir una crònica de la trobada a Cornellà de Llobregat, rebatejada per l’ocasió com Molins de Dalt, i una altra crònica sobre la mostra “Jo encara diria més” sobre les llengües tintinaires que s’ha realitzat al castell de Can Mercader de Cornellà. Més endavant llegirem una interessant entrevista d’en Pau Vinyes als fills d’en Joaquim Ventalló, el traductor de Tintín al català.
Pels que fa als articles d’anàlisi més tintinaire tenim “Un quadre al menjador” d’en Xifort, “Innocentades, bromes i trampes tintinaires” d’en Miquel Puig, i “Un Caravelle a Vol 714 a Sidney” d’en Pere Gonzàlez Esquerdo, on descobrirem i aprendem detalls i curiositats relacionades amb els àlbums de Tintín. Per últim també cal destacar “Retorn al museu imaginari” d’en Joan Manuel Soldevilla, una crònica de la visita a l’exposició que aquest any s’ha realitzat al Musée en Herbe de París.
Finalment les seccions habituals de “Conversant amb…”, “Parlem d’un llibre”, “Vides paral·leles”, “El web”, “Passatemps” i “Anàlisi d’una vinyeta” posen el punt i final a un altre molt bon número de la revista.
Continguts:
- Calaix de sastre
- Trobada 2015
- Jo encara diria més
- Entrevista a Eulàlia i Joan Ventalló
- Un quadre al menjador
- Innocentades, bromes i trampes
- Retorn al museu
- Un Caravelle a Vol 714 a Sidney
- Conversant amb: la senyora Claramunt
- Vides paral·leles: el tintinaire entrevistador
- I les seccions: el web, parlem d’un llibre, passatemps i anàlisi d’una vinyeta