Vés al contingut

1001

Imatges de la trobada a Ripoll

 

La novena edició de la trobada tintinaire que enguany s’ha celebrat a Ripoll ha tornat a ser magnífica, per la plaça de l’Ajuntament no ha parat de passar gent que ha pogut gaudir durant tota la jornada de les paradetes i les diferents activitats proposades. L’escola Vedruna ha estat una de les principals causants que la trobada hagi estat un èxit, ja que les setmanes prèvies havien estat treballant amb l’elaboració d’un còmic tintinaire i de diferents treballs relacionats amb les aventures de Tintín. Durant la trobada es van poder veure a l’escola els treballs realitzats i els alumnes també van participar en un concurs de preguntes que va generar força expectació i va deixar palès l’alt grau de coneixement dels concursants sobre els còmics de Tintín. Una altra de les entitats que va col·laborar va ser la biblioteca Lambert Mata, on s’hi va fer una exposició de primeres edicions de Tintín en català.

Ja des de primera hora del matí l’organització i les diferents paradetes van començar a fer tots els preparatius per donar per iniciada la trobada cap a les 11:00. Una mica més tard es va produir una de les novetats d’aquest any, la lectura d’un pregó a càrrec de Joan Manuel Soldevilla que podeu llegir en un dels enllaços. A partir d’aquí, mentre tintinaires i ripollencs gaudien dels productes de les paradetes, diferents espais per la mainada com l’Espai de lectura, un taller de còmic o el conte-contes van completar una gran jornada matinal en un indret tant emblemàtic al costat del Monestir de Ripoll.

Després del descans del migdia amb el dinar de germanor per a socis i acompanyants, els actes van continuar a la sala Abat Senjust. Un concurs dels de l’estil de l’assemblea va fer rumiar una bona estona als assistents, mentre que en Pau Vinyes feia la xerrada “Tintín de Navarra” i posteriorment es projectava el vídeo “Les aventures de Tintín i Hergé”. Els actes van concloure amb l’entrega dels premis del concurs als qui van encertar més preguntes.

A continuació us posem un enllaç amb el pregó de la trobada, unes quantes fotografies i un parell d’enllaços de mitjans de comunicació:

Pregó trobada tintinaire a Ripoll (arxiu PDF)

 

Notícia a TV Ripollès

Notícia a GironaNoticies.com