Vés al contingut

1001

Imatges de la trobada a Sant Andreu

 

Un gran èxit, no podem qualificar d’una altra manera la vuitena edició de la trobada tintinaire que es va celebrar el diumenge 7 d’octubre de 2012 a Sant Andreu de Palomar (Barcelona). L’organització, capitanejada pel tintinaire i santandreuenc Pau Vinyes, va funcionar a la perfecció, fet que va contribuir a que la gran quantitat de gent que va passar i participar en els diferents actes s’ho passés la mar de bé.

Sant Andreu ja respirava un ambient tintinaire la setmana prèvia a la trobada ja que molts comerços lluïen el magnífic cartell on un Tintín i un Milú camuflats visitaven la plaça Orfila. Unes quantes botigues de l’Eix Comercial van participar en un concurs d’aparadors donant encara més color tintinaire al barri. També des d’uns dies abans de la trobada es va poder veure l’original exposició de pintura “Motius tintinaires” a càrrec del Grup Taca, a la sala d’exposicions de Can Galta Cremat. I encara una darrera activitat prèvia va ser un Taller tintinaire infantil a la biblioteca Ignasis Iglésias.

A primera hora del matí de diumenge la plaça Orfila començava a rebre les paradetes amb productes tintinaires que sempre ens acompanyen i a les que volem agrair la seva participació. Ja una mica abans de les 11 del matí, hora en que començava oficialment la trobada, la plaça Orfila es va començar a omplir de tintinaires i santandreuencs que donaven un cop d’ull i firaven en els diferents stands. Durant el matí a la plaça els més petits també van tenir el seu espai amb un taller de còmics i un conta-contes. Mentrestant a la plaça de Can Fabra hi havia una exhibició de cotxes clàssics que sortien en les aventures de Tintín, i que van sortir en una cercavila per diferents carrers de Sant Andreu. Per cert, hi ha diferents testimonis que asseguren haver vist el capità Haddock per Can Fabra i la plaça Orfila.

Per acabar els actes del matí es va fer un sorteig de diversos lots tintinaires que hi havia exposats a l’stand de l’associació, i es va fer l’entrega de premis a les diferents botigues que havien participar en el concurs d’aparadors. Un cop recollides les paradetes, una bona colla de tintinaires va anar al dinar de germanor a l’històric bar Versalles.

I per la tarda els actes es van traslladar a la sala d’actes de la biblioteca de Can Fabra, on primerament va haver una preciosa actuació de la coral Sant Adnreu que va interpretar diverses cançons catalanes que apareixen a les aventures de Tintín. A continuació la xerrada “La línia clara” a càrrec de David Baker (Xifort), va fer-nos una mica més savis i va servir per posar el punt final als actes de la trobada, que va acabar amb una cloenda amb Raimond Blasi, regidor del districte de Sant Andreu.

A continuació deixem unes quantes fotografies realitzades per Joan Trulls i Xavier de la Cruz i enllaços sobre la trobada a Sant Andreu:

 

Recull gràfic a Sant Andreu de Palomar, país de tintinaires

Notícia a Barcelona Televisió sobre l’actuació de la coral de Sant Andreu

Reportatge al diari El País sobre la trobada a Sant Andreu de Palomar