Vés al contingut

1001

Imatges de la trobada a Terrassa

 

La ciutat natal de Joaquim Ventalló, traductor al català de les aventures de Tintín, va ser la ciutat que va acollir la setena trobada tintinaire. Una vegada més, i gràcies a tots els socis i col·laboradors que han participat activament, la trobada ha estat una jornada alegre i festiva on els tintinaires i la gent de Terrassa que s’hi va sumar van poder gaudir de diferents actes relacionats amb la figura del nostre estimat Tintín.

Com a acte previ a la trobada es va realitzar un acte d’homenatge a en Ventalló a la casa alegre de Sagrera, amb la participació de la filla Eulàlia Ventalló i de l’historiador i tintinaire Pau Vinyes, entre d’altres. Un cop finalitzat aquest acte es va inaugurar l’exposició “Metamorfosis d’un heroi del còmic” al local dels Amics de les Arts de Terrassa, on una sèrie d’il·lustradors i pintors han reflectit la seva visió particular de Tintín.

Ja el diumenge al matí les paradetes amb productes tintinaires de diferent temàtica van ocupar la plaça del Vapor Ventalló, on mica en mica tintinaires i terrassencs s’hi van anar apropant. L’actuació de la banda municipal de Moulinsart interpretant diferents cançons aparegudes en les aventures de Tintín i l’entreteniment per la canalla a càrrec de l’Eduardo van acabar d’animar la jornada matinal, que va concloure amb el sorteig de 4 fantàstics lots de productes tintinaires.

Per la tarda al local dels Amics de les Arts, en Xifort va realitzar una xerrada sobre el català emprat per Ventalló a les aventures de Tintín, gràcies a la qual vam redescobrir la riquesa del llenguatge de la traducció iniciada l’any 1964. El darrer acte va ser un col·loqui entre els assistents sobre el Tintín al cinema, primer amb un repàs de tot el que s’ha fet fins ara de Tintín a la gran pantalla i després amb un interessant intercanvi d’opinions sobre la pel·lícula d’Spielberg i Jackson i el que representarà per la figura de Tintín en el futur.

A continuació podeu veure unes quantes fotografies que il·lustren alguns dels diferents moments de la trobada.

 

Notícia al Diari de Terrassa (04/10/2011)

Vídeo i notícia a Terrasa Digital